Mijn liefde voor auto's, fietsen en design blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie in mijn leven. Auto's fascineren me door hun perfecte samenspel tussen technologie en esthetiek. Een auto die bijzonder indruk op me heeft gemaakt, is de 'Tatra T87', een Tsjechisch meesterwerk uit het Streamlining-tijdperk, ontworpen door niemand minder dan Paul Jaray. Dezelfde ontwerper die verantwoordelijk was voor de iconische Zeppelin en tal van andere gestroomlijnde auto's.
Tatra, opgericht in 1850, heeft een rijke geschiedenis in de auto-industrie. In de jaren 1930 brachten ze de T87 uit, een auto die zowel qua ontwerp als technologie zijn tijd ver vooruit was. De gestroomlijnde carrosserie en aerodynamische eigenschappen maakten het tot een opvallende verschijning, met een indrukwekkende topsnelheid van 161 km/u.
De inspiratie die de Tatra T87 bij me heeft opgeroepen, heeft zelfs geleid tot het ontwerpen van een fiets, geïnspireerd op zijn elegante vormen en efficiëntie. Daarnaast koester ik een diepe liefde voor ambachtelijke fietsen vanwege het vakmanschap en de aandacht voor detail.
Mijn passie voor auto's, fietsen en design blijft me inspireren, waarbij ik steeds opnieuw besef dat schoonheid en functionaliteit hand in hand kunnen gaan. Zowel de Tatra T87 als mijn eigen fietsontwerp dienen als symbolen van deze passies en laten me keer op keer de schoonheid van goed ontworpen voertuigen waarderen.
Back to Top