In het laatste kwartaal van 2019 werd ik benaderd door het communicatiebureau Buro NIV uit Heelsum om te assisteren bij een opdracht. De vraag was om twee veelzijdige leskarren te ontwikkelen voor het educatieve programma 'Vissen voor Verbinding' van de Waddenverenging. Dit project heeft als doel trekvissen beter te laten migreren tussen de Waddenzee, het Lauwersmeer en de omliggende wateren, met als uiteindelijk doel het versterken van de vispopulatie in de Waddenzee en haar achterland.
Deze leskarren, voorzien van een uitschuifbaar werkblad en een aquarium, worden ingezet in basisschoolklassen (groep 7 & 8), waar kinderen zich als jonge onderzoekers bezighouden met het opkweken van vissen en zo meer leren over dit proces. De bedoeling is dat de opgekweekte vissen uiteindelijk worden uitgezet in de eerder genoemde wateren.
Voor dit project heb ik, in samenwerking met Oscar, het ontwerp bedacht. Op basis van de schetsen hebben we vervolgens een technische tekening en 3D-model gecreëerd. Ik ben trots op het eindresultaat en dankbaar dat ik de kans heb gekregen om hieraan mee te werken.
Back to Top